Tijdens de schrijfweek in Hof van Axen, georganiseerd door Inge de Bie, waar ik elk jaar met veel plezier me weer eens op mijn manuscript stort, kreeg ik een kort stukje te horen van het kinderboek waar Inge Hulsker aan werkt. Er komen heel bijzondere wezentjes in voor met lange manen en armen die zo lang zijn dat die helemaal om hun lijf kunnen wikkelen. Dus uiteraard, kon ik de verleiding niet weerstaan, ik moest er eentje tekenen.

Het is altijd leuk om te kijken hoe dicht ik in de buurt kan komen van iemand anders visie op basis van een paar zinnetjes in een verhaal. In dit geval was de omschrijving helder en inspirerend. Het wezentje moest blauw zijn, en vierkant met afgeronde hoeken van vorm. Daarnaast moest het lange manen hebben en armen die nog lang genoeg waren om te gebruiken, ook al waren ze helemaal om het lijf gewikkeld. Dit bleek later overigens nog niet eens het vreemdste aan deze wezentjes, maar dat zal ik niet verklappen.

Hoe dicht kwam ik in de buurt? Niet verkeerd. Inge had de Tasman feller blauw bedacht en ze had in haar hoofd dat het wezentje eigenlijk de vorm had van één dobbelsteen, en dus niet een vierkant hoofd op een vierkant lijf, meer een soort vierkante minion met lange haren en langere armen. Dit is waarom ik bij een illustratie opdracht de opdrachtgever bestook met talloze vragen. Gedachtelezen kan ik immers niet.

Maar ik ben al helemaal verliefd op deze wezentjes en ik hoop snel meer over ze te lezen.

VInd de Tasman in mijn galerij van persoonlijk werk. Hij zal je vriendelijk toezwaaien.

Voor meer informatie over de bovengenoemde schrijvers en locaties, volg je een van onderstaande links:
www.ingehulsker.nl
www.ingedebie.nl
www.hofvanaxen.nl
www.lekkerschrijven.com

Bewijs van inschrijving KVK

We zijn het er allemaal wel over eens dat 2020 een bijzonder jaar was, met te veel uitdagingen om op te noemen. Toch, als ik om me heen kijk zie ik ook tal van mensen die mogelijkheden zagen en kansen aangrepen om hun leven een nieuwe draai te geven en een langgekoesterde droom eindelijk het daglicht te laten zien. Zo ook ik. De behoefte aan ontstressing in 2020 maakte dat ik het tekenen meer en meer serieus ging nemen. Het was een genot om mijn vaardigheden te zien groeien en toen ik na een tijdje serieuze opdrachten begon te krijgen, van zowel particulieren als bedrijven wist ik het zeker: ik zou een onderneming oprichten en mijn diensten als illustrator aanbieden. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk nog geen dag zonder opdrachtgever gezeten, en daar geniet ik enorm van.

Bij een nieuw bedrijf hoort natuurlijk ook een nieuwe website, dus bij deze: welkom! De website is op dit moment nog wat leeg, maar daar komt snel verandering in.

Wil je meer weten over mijn diensten als illustrator? Kijk gerust in mijn portfolio, bij mijn voorwaarden, of stuur me een mailtje! Ik hoor graag van je.

Veel plezier op deze website en ik hoop op een gezond, inspirerend en actief 2021!